Thursday, September 3, 2009

Переци
















Состојки
  • 500 г брашно
  • 250 г маргарин
  • 1 жолчка
  • 150 г рендан кашкавал
  • малку сол
  • 1 коцка свеж квасец
  • 100 мл млеко
  • Плус:
  • 1 жолчка
  • ким, сусам
Постапка за изработка: маргаринот изматете го со жолчката, пенесто, додајте го стасаниот квасец со млекото, малку сол, кашкавалот и брашно па замесете меко и мазно тесто кое се одвојува од рацете. На работна површина наросена со брашно расукајте кора и со калап сечете переци. Редете ги во тава намачкана со маргарин, намачкајте со изматена жолчка и наросете со сусам или ким. Испечете во рерна загреана на 190 степени.

No comments:

Post a Comment