Thursday, September 3, 2009

Полнети земички

















Состојки
  • 8 земички
  • Полнење:
  • маринирани печурки
  • сечкани домати (исчистени од семки и излупени)
  • рендан кашкавал
  • мајонез
  • сечкани маслинки
  • сечкана шунка
  • маргарин
Постапка за изработка: Исечете го горниот дел од земичките и издлабете ги. Корката и средината од земичката изронете ги на трошки. Загрејте го маргаринот и пржете ги исцедените печурки. Кога ќе омекнат додајте ја шунката и пржете уште неколку минути. Тргнете ја смесата на страна. Кога печурките и шунката ќе бидат изладени додајте ситно сечкана шунка, рендан кашкавал, сечкани маслинки и додајте ги трошките. Се лесно измешајте и поврзете со мајонез. Наполнете ги земичките а по површината наредете кашкавал сечен на тенки резанки. Рерната загрејте ја на 180 степени и запечете ги земичките. Послужете ги топли.

No comments:

Post a Comment