Состојки - 8 земички
- Полнење:
- маринирани печурки
- сечкани домати (исчистени од семки и излупени)
- рендан кашкавал
- мајонез
- сечкани маслинки
- сечкана шунка
- маргарин
Постапка за изработка: Исечете го горниот дел од земичките и издлабете ги. Корката и средината од земичката изронете ги на трошки. Загрејте го маргаринот и пржете ги исцедените печурки. Кога ќе омекнат додајте ја шунката и пржете уште неколку минути. Тргнете ја смесата на страна. Кога печурките и шунката ќе бидат изладени додајте ситно сечкана шунка, рендан кашкавал, сечкани маслинки и додајте ги трошките. Се лесно измешајте и поврзете со мајонез. Наполнете ги земичките а по површината наредете кашкавал сечен на тенки резанки. Рерната загрејте ја на 180 степени и запечете ги земичките. Послужете ги топли.
No comments:
Post a Comment